Våra mest populära sökningar:

NYHETER

OW224 | Rungstedlund Dining Table

FSC®-certifierad ek, olja

37 546 kr

5 års garanti

Fri leverans

Leveranstid ca.

Modernt matbord inspirerat av 1700-talsmöbler

Ole Wanscher studerade under Kaare Klint vid Det Kongelige Danske Kunstakademi och kom att spela en avgörande roll för den danska designens estetik och funktionalitet. Han var inspirerad av engelska 1700-talsmöbler, vars egenskaper kunde ses i hans formgivning som samtidigt grundade sig på en modernistisk ideologi. Wanscher tillämpade sina kunskaper om traditionella hantverksmetoder i en modern industriproduktion, vilket gjorde hans möbler allt mer populära i efterkrigstidens Danmark. Det eleganta och sofistikerade OW224 Rungstedlund Dining Table visar Wanschers förkärlek för engelska 1700-talsmöbler, vilket tydligt framträder i silhuettens mjuka kurvor. OW224 Rungstedlund Dining Table formgavs 1962 och var ursprungligen avsett för godset Rungstedlund som i dag rymmer ett museum. Bordet karakteriseras av en organisk signaturstil och formens lätta uttryck uppnås med hjälp av bordsskivans mjuka kurvor och en subtil lutning på insidan av de fyrkantiga benen, som är rundade på utsidan. En elegant bokmatchad faneryta avspeglar Wanschers respekt för naturmaterial och lyfter fram ekträets djupa och enhetliga ådring. OW224 Dining Table är ett tidlöst och flexibelt matbord som finns i FSC-certifierad ek med iläggsskivor i ek samt i grå och svart MDF. Trots att Wanscher aldrig fick något internationellt erkännande under sin livstid fortsätter Carl Hansen & Søn att visa Wanschers anmärkningsvärda designarv med det här utdragbara matbordet som nu ansluter sig till hans kollektion av klassiska men ändå moderna möbler.

    Dansk designAutentisk upplevelseUpp till 5 års garanti*

    När du väljer en produkt från Carl Hansen & Søn får du mer än bara en möbel. Du blir en del av en lång och stolt tradition av vackert och distinkt hantverk där inget har lämnats åt slumpen. Vi är världens största tillverkare av Hans J. Wegners möbler, och tillverkar även möbler av ansedda möbelformgivare som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Ole Wanscher, Kaare Klint, Poul Kjærholm, Bodil Kjær och Tadao Ando. Carl Hansen & Søn representerar över 100 år av dansk designhistoria och våra möbler säljs över hela världen.

     

    *Inomhusmöbler 5 års garanti. Utomhusmöbler 2 års garanti.

    Behöver du hjälp?

    Spara 15 % på ditt nästa köp. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad!


    Kundservice

    Kundtjänst

    Köpvillkor

    Beställning

    Ångerrätt

    Garanti

    Personuppgifter

    Cookies

    Kontakt

    +45 63 13 26 62

    webshop@carlhansen.dk

    Öppettider

    Måndag - fredag ​​8:00-15:30

    Carl Hansen & Søn har certifierats med den danska märkningen för säker e-handel, e-mærket, vilket innebär att du kan känna dig trygg när du handlar hos oss.